Xornadas Gastronómicas do Porco en Sárria
VII XORNADAS GASTRONÓMICAS DO PORCO
TERRA DE SÁRRIA
19, 20 E 21 DE FEBREIRO 1993
CLAUSURA DÍA 27
¡ TILÍN , TILÍN, ANDAMOS CO PELEGRÍN !
Dende O Cebreiro baixando ¿ Que dicir dunha empanada
ven de vagar Pelegrín sexa de raxo ou de zorza,
e eu coido para mín que os espiritos forza,
que baixa ledo , cantando, en dixestión controlada
un bon xantar agardando, á meditación sublimada,
e connosco aquí o veremos e vai en combinación
nas Xornadas que aquí temos co moi sabroso lacón
na honra de San Bandullo, ou cun preciado botelo,
e senón cun estadullo ( que sorte chegar a velo )
unha malla lle metemos e chourizos a cachón ?
A cantos con el camiñan Pelegrín e a súa compaña
logo de pasar as serras con queixo e freixós mantidos
co agarimo das xerras, en pouco gasto metidos
os ollos lles aloumiñan, como quen vai de campaña,
e aquela fame que tiñan hanse de dar ben a maña
por estas terras ben matan coas moi sabidas orellas,
tan axiña coma catan e vexo eu, abofellas,
de nabizas caldo quente que non lle han dicir que non
ou cocidiño con dente a un anaco de roscón
que ledas horas desatan . e ao moi doce mel de abellas.
Peregrinos das lareiras
nós de pereginos, vamos,
uns imos aló para Samos,
coma xentes lambeteiras
e outros por estas xeiras,
teñen en Sárria estación,
facendo aquí expiación
e mesa e mantel servidos
pois son deles ben queridos
os chourizos e o xamón.
Xaime Félix López Arias
Venres, 19.- Caldo de nabizas; Lacón con grelos ; Queixo do país; Marmelo; Viño do país ; Café e augardente ( 1.100 pesetas ).
Sábado, 20.- Caldo de costelas; Empanada de zorza ; Freixós con nata e mel ; Viño do país; café e augardente ( 1.100 pesetas )
Domingo, 20.- Sopa de cocido; Cocido galego ; Filloas; Viño do país; Café e augardente ( 1.400 pesstas )
Sábado, 27.- Xornada de clausura.
HORRIBLE CRIME COMETIDO EN SANTALLA DE ARXEMIL , NA PERSOA DUN INOCENTE ORFO A QUEN NINGUÉN LLE VALEU EN TAN MALA HORA
En Santalla de Arxemil , entrou xente criminal
a unha légoa de Sárria no sitio onde el estaba,
vivía un inocentiño collérono polas orellas,
que por nada protestaba ¡ Ai como el berraba !
tiña casa ben coberta, e riba dunha mesa longa
mantenza non lle faltaba, con grande presa o deitaban.
xogaba canto quería , Aterrecido o inocente
e axiña se deitaba . con grande forza protestaba,
Con moito agarimo todos mais de nada lle valeu
do inocentiño coidaban ao cravarlle a coitelada
e el, sempre caladiño, Fixeron con el roxóns
co bon folgar ben medraba e moitas máis trangalladas ,
E un día de xaneiro que cos inocentes bons
cando o sol alborexaba e co que fan lambetadas.
X.F.L.A.
ORGANIZACIÓN.- Restaurante Roma.- Restaurante " O Meigallo".- Restaurante " San Juan ".- Restaurante Breogáns".- Restaurante " A Veiga-Samos.- Restaurante " O Patioo", Castro dos Petos-Sárria.
ORGANZAN.- Meigas e Trasgos CIT.- Gremio de Hostalaría.
COLABORAN: ConCello de Sárria- Deputación Provincial de Lugo.- Dirección Xeral de Turismo da Xunta de Galicia.
O cocho é regalía.
o cocho moi bon vos é,
eu prefíroo pendurado
e non andando de pé.
TERRA DE SÁRRIA
19, 20 E 21 DE FEBREIRO 1993
CLAUSURA DÍA 27
¡ TILÍN , TILÍN, ANDAMOS CO PELEGRÍN !
Dende O Cebreiro baixando ¿ Que dicir dunha empanada
ven de vagar Pelegrín sexa de raxo ou de zorza,
e eu coido para mín que os espiritos forza,
que baixa ledo , cantando, en dixestión controlada
un bon xantar agardando, á meditación sublimada,
e connosco aquí o veremos e vai en combinación
nas Xornadas que aquí temos co moi sabroso lacón
na honra de San Bandullo, ou cun preciado botelo,
e senón cun estadullo ( que sorte chegar a velo )
unha malla lle metemos e chourizos a cachón ?
A cantos con el camiñan Pelegrín e a súa compaña
logo de pasar as serras con queixo e freixós mantidos
co agarimo das xerras, en pouco gasto metidos
os ollos lles aloumiñan, como quen vai de campaña,
e aquela fame que tiñan hanse de dar ben a maña
por estas terras ben matan coas moi sabidas orellas,
tan axiña coma catan e vexo eu, abofellas,
de nabizas caldo quente que non lle han dicir que non
ou cocidiño con dente a un anaco de roscón
que ledas horas desatan . e ao moi doce mel de abellas.
Peregrinos das lareiras
nós de pereginos, vamos,
uns imos aló para Samos,
coma xentes lambeteiras
e outros por estas xeiras,
teñen en Sárria estación,
facendo aquí expiación
e mesa e mantel servidos
pois son deles ben queridos
os chourizos e o xamón.
Xaime Félix López Arias
Venres, 19.- Caldo de nabizas; Lacón con grelos ; Queixo do país; Marmelo; Viño do país ; Café e augardente ( 1.100 pesetas ).
Sábado, 20.- Caldo de costelas; Empanada de zorza ; Freixós con nata e mel ; Viño do país; café e augardente ( 1.100 pesetas )
Domingo, 20.- Sopa de cocido; Cocido galego ; Filloas; Viño do país; Café e augardente ( 1.400 pesstas )
Sábado, 27.- Xornada de clausura.
HORRIBLE CRIME COMETIDO EN SANTALLA DE ARXEMIL , NA PERSOA DUN INOCENTE ORFO A QUEN NINGUÉN LLE VALEU EN TAN MALA HORA
En Santalla de Arxemil , entrou xente criminal
a unha légoa de Sárria no sitio onde el estaba,
vivía un inocentiño collérono polas orellas,
que por nada protestaba ¡ Ai como el berraba !
tiña casa ben coberta, e riba dunha mesa longa
mantenza non lle faltaba, con grande presa o deitaban.
xogaba canto quería , Aterrecido o inocente
e axiña se deitaba . con grande forza protestaba,
Con moito agarimo todos mais de nada lle valeu
do inocentiño coidaban ao cravarlle a coitelada
e el, sempre caladiño, Fixeron con el roxóns
co bon folgar ben medraba e moitas máis trangalladas ,
E un día de xaneiro que cos inocentes bons
cando o sol alborexaba e co que fan lambetadas.
X.F.L.A.
ORGANIZACIÓN.- Restaurante Roma.- Restaurante " O Meigallo".- Restaurante " San Juan ".- Restaurante Breogáns".- Restaurante " A Veiga-Samos.- Restaurante " O Patioo", Castro dos Petos-Sárria.
ORGANZAN.- Meigas e Trasgos CIT.- Gremio de Hostalaría.
COLABORAN: ConCello de Sárria- Deputación Provincial de Lugo.- Dirección Xeral de Turismo da Xunta de Galicia.
O cocho é regalía.
o cocho moi bon vos é,
eu prefíroo pendurado
e non andando de pé.
Comentarios
Publicar un comentario